Давор Лазаревић је рођен 26. априла 1982. године у Пироту где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Филозофском факултету у Београду на катедри за историју Југославије са темом др Драгољуб Јовановић и пиротски крај. Од децембра 2006. године ради као професор историје у Гимназији и ОШ Свети Сава у Пироту. Као просветни радник награђен је Светосавским признањем са златником од стране СО Пирот, јануара 2014. године.

Поред рада у настави Давор Лазаревић се бави истраживањем друштвене и културне историје Пирота и околине у периоду 19. и 20. века. Један је од оснивача и тренутни председник Удружења историчара Пирота које постоји од октобра 2014. године. Аутор је неколико монографија, научних радова и на десетине новинских чланака и фељтона. Има супругу Јелену и сина Ђурђа.

Најзначајнији радови:

– Д. Лазаревић, Спомен обележја палим борцима у Пироту и околини, Пирот 2016. (монографија)

– Д. Лазаревић, Хидроелектрана Пирот – историја идеја и стварања, Пирот 2015. (монографија)

-Д. Лазаревић, Млекарска школа са домом ученика др Обрен Пејић 1945-2012, Пирот 2012. (монографија)

-Д. Лазаревић, 125 година хорског певања у Пироту, Пирот 2013. (монографија)

-Д. Лазаревић, др Драгољуб Јовановић и пиротски крај, Пиротски зборник 37/38, Пирот 2013, стр. 129-167.

-Д. Лазаревић, Делови културног мозаика Пирота између два светска рата, Култура 144, Завод за проучавање културног развитка, Београд 2014, стр. 319-340.

-Д. Лазаревић, Последице Великог рата и пиротски крај, Пиротски зборник 39, Пирот 2014, стр. 153-174.

-Д. Лазаревић, Трагови чешког музичког зналца на пиротској калдрми, Пиротски зборник 40, Пирот 2015, стр. 167-181.

-Д. Лазаревић, Изгладњивање демократије – Локални избори у Пироту 1996. године, Пиротски зборник 41, Пирот 2016.

април 2018.
« феб