Владица Тошић, професор историје Гимназије Пирот, је на позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије учествовао у раду међународне конфе

DSC_4409

ренције и семинара на тему „Холокауст као тачка полазишта„, који су одржани у Сарајеву од 25. до 28. априла 2017. године.

Делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије бројала је 12 чланова. Учесници конференције и семинара били су професори и наставници из некадањших југословенских република.

Организатори конференције и семинара били су Меморијал Шоа из Француске (Mémorial de la Shoah), Историјски музеј Босне и Херцеговине, Министарство просвете, науке и технолошког р

азвоја Републике Србије, Агенција за одгој и образовање Републике Хрватске и Меморијални центар холокауста Јевреја из Македоније. image-0-02-05-a61782a88c426ef84c9d1d8a50a1253d09717a8df0262e9b98585ad9a15efa45-V

DSC_4945

Француска амбасадорка у БиХ Kлер Бодони отворила је међународни историјски семинар. Окупљенима се обратила и немачка амбасадорка у БиХ Kристијана Хоман, као и представници Министарства образовања и науке Федерације БиХ.

Циљ семинара је професионално оснаживање наставника на тему антисемитизам и хо20170426_170112локауст у Европи и на Балкану пре и током Другог светског рата. Такође семинар ће омогућити професорима и наставницима историје земаља у регији да израде заједничку историјску нарацију Другог светског рата, узимајући Холокауст као полазну тачку. Рад се је одвијао кроз пленарна излагања, дискусију и радионице, а предавачи су били стручњаци из Европе, Републике Србије, Републике Хрватске, Републике Македоније и Историјског музеја Босне и Херцеговине.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

април 2018.
« феб