Monthly Archives: јануар 2019

У оквиру програма Пиротског културног лета 2018, Удружење историчара Пирота је организовало предавање Србија и Пирот у Великом рату у Свечаној сали Гимназије Пирот 29. августа 2018. године. О теми су говорили проф. др Александар Животић и Давор Лазаревић док је разговор водила Бојана Митић. Захваљујемо порталу Плус онлајн на видео материјалу са предавања.

Удружење историчара Пирота имало је част и задовољство да крајем августа 2018. године угости проф. др Александра Животића, ванредног професора на катедри за историју Југославије Филозофског факултета у Београду. Том приликом је професор одржао предавање у Свечаној сали Гимназије Пирот и гостовао у емисији Они кажу на Телевизији Пирот.

Током научног скупа Пирот од турске касабе до модерног града – Преко Берлина и Версаја, наш град је имао задовољство да угости двадесетак еминентних српских историчара са водећих универзитета и института. Тим поводом је на Телевизији Пирот у емисији Они кажу гостовао проф. др Милош Јагодић, редовни професор Филозофског факултета у Београду. Овим путем се захваљујемо професору Милошу Јагодићу и Телевизији Пирот на успешној сарадњи.

јануар 2019.
« окт